Krister Maconi är ifrågasatt av en del medlemmar i SD. Foto: Bo Thorin, P4 Sjuhärad.
SVERIGEDEMOKRATERNA

Nytt årmöte ska ge ny styrelse

Sverigedemokraterna i Borås kommer att ha ett nytt årsmöte i september för att välja en ny styrelse. Det blev resultatet av gårdagen styrelsemöte, där polisanmälan om de påstådda ekonomiska oegentligheterna inom styrelsen egentligen aldrig diskuterades.

Det är en grupp inom styrelsen som polisanmält ordföranden Pontuz Fritszon och vice ordförande Krister Maconi. Enligt polisanmälan har de två bland annat hanterat ett kommunalt bidrag på 63 000 kronor på ett orätt sätt.

Anklagelserna tillbakavisas av de båda som horribla och kränkande.  

Vid gårdagens ordinarie styrelsemöte inom Sverigedemokraterna i Borås diskuterades aldrig de faktiskas omständigheter omkring misstankarna om de ekonomiska oegentligheterna. Under tiden som polisutredningen pågår ska styrelsen fortsatta att arbeta.  

Men en majoritet inom styrelsen begär nu att föreningen ska hålla ett extra årsmöte, det har man rätt att begära enligt stadgarna. det är oklart när det extra årsmötet blir, men förmodligen under september månad.  

Syftet är enligt vad Nyheterna erfar att välja en ny styrelse - eftersom gruppen som gjort polisanmälan Fritszon och Maconi inte längre litar på dem.

Ingen av de inblandade vill medverka på någon intervju i radion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista