Fler platser för rehabilitering i Ulricehamn

Antalet korttidsplatser inom äldreomsorgen i Ulricehamn kommer nästan att fördubblas - från nuvarande 18 platser till 34. Dessutom koncentreras verksamheten till Hester.

Utökningen sker utan att det kostar mer pengar - bland annat genom att en avdelning som stått tom i ett par år nu tas i bruk.

Det var efter en ombyggnad av Hesters sjukhem för ett par år sedan som en avdelning blev stående tom. Orsaken då var att behovet av särkskilda platser - som det var frågan om - minskade, samtidigt som det saknades pengar för att öppna avdelningen.

Slöseri med resurser, kan man tycka, när vård- och omsorgsnämnden har svåra ekonomiska bekymmer och riskerar neddragningar.

Nu finns det behov av fler korttidsplatser, t ex för rehabilitering efter en sjukhusvistelse eller avlastning för anhöriga. Därfär öppnas den stängda avdelningen, och med hjälp av lite omflyttningar blir det en utökning som inte kostar några pengar, säger Margareta Hammarberg som är äldreomsorgschef i Ulricehamn.

Nu kommer verksamheten med korttidsboende i Ulricehamn att koncentreras till Hester. Där finns redan 14 platser - och dessutom flyttas fyra platser från Ekero och Solrosen till Hester. Tillsammans med de nya platserna innebär detta en utökning från 18 till 34 platser i kommunen. Dessutom samlat i en enhet:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".