Kraftsamling för finskt center

De finska föreningarna i Borås har gemensamt bestämt sig för att ge sitt fulla stöd till det finska dagcentret vid Hultasjön. Framtiden för verksamheten där är osäker, bland annat eftersom det inte är klart hur mycket Borås kommun vill bidra med.

De finska föreningarna håller på att skriva ihop ett stödbrev för verksamheten på Hulta, det handlar bland annat om café- och restaurang, hjälp och språkstöd till dom som behöver det.

Dagcentret drivs privat - med en stiftelse bakom - och bakom den i sin tur bland annat hotellmannen Torbjörn Johansson, inte så konstigt som det kan låta eftersom dagcentret ligger i ett fd hotell.

Redan i våras gick en ansökan iväg om mer pengar från Borås kommun för att hålla verksamheten igång, och  Torbjörn Johansson ville ha ett klart uttalat stöd från de finska föreningar som finns i Borås. Ett stöd som man nu fått.

Kommunalrådet Morgan Hjalmarsson har sagt att kommunen kan fortsätta att bidra med några hundratusen om året medan dagcentret ansökte om betydligt mer 1,5 miljoner.

I november blir det klart hur mycket det blir, något som avgör hur stor verksamheten kan bli på dagcentret, säger Torbjörn Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".