Viskaforsdagis får vara kvar

Det blir ingen stängning av förskolan Skansen i Viskafors - åtminstone inte just nu. Förslaget att stänga dagiset sköts upp vid kommundelsnämndens sammanträde i går kväll. Också tankarna på att splittra en klass på Viskaforsskolan sköts på framtiden.
Planerna på att stänga förskolan Skansen och ta bort en lärartjänst i skolan har upprört många föräldrar i Viskafors. Av besparingsskäl skulle en dagisgrupp behöva flytta och tre klasser i skolan förvandlas till två större. Politikerna tog till sig av kritiken från föräldrarna och sköt på just de besparingsförslagen som gällde stängning av Skansen och ihopslagning av klasserna på Viskaforsskolan. Enligt ordföranden i kommundelen, Kerstin Hermansson (c), ska man utreda hur de provisoriska lokalerna som Skansen håller till i kan förbättras. Skolan får se om man kan göra andra förändringar än att göra sig av med en lärare. Resten av besparingsförslagen klubbades. Bland annat ska det sparas på särskilda boenden inom äldreomsorgen - de äldre ska helt enkelt bo kvar längre hemma och även hemtjänsten måste minska sina kostnader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".