BORÅS

Picke upprustad för halv miljon

1:26 min

Rekreationsområdet Pickesjön har rustats upp för en halv miljon kronor. Området har också handikappanpassats  för en halv miljon kronor. Nu ska alla kunna använda sig av det vackra området.

Nyplanterad lövskog, ett spår att springa i och framför allt en bad- och fiskebrygga anpassade till alla i Borås.

En halv miljon kronor har man satsat på att Pickesjön med omkringliggande naturområde. Bland det viktigaste har varit att göra området tillgängligt för kommuninvånare med fuktionsnedsättning.

– Vi har gjort iordning mycket för att handikappanpassa området. Stigen runt sjön är inte helt anpassad till rullstol i sin helhet men för synskadade exempelvis är den anpassad, säger Olle Svensson, skogsförvaltare i Borås stad tog visade runt det sprillans nya området.

En bad och fiskebrygga utan lutning, utan tröskel och bredare än standard. Lätttillängliga vägar och bänkar vi grillplatsen där alla kan sitta och smidigt komma till. Det har kostat en halv miljon kronor att tillgänglighetsanpassa pickesjöområdet i Borås, för pengarna har man även sett till så att området hålls vid liv genom att bland annat planerat bok. Stat och kommun har lagt hälften var. Christian Hedin som sitter rullstod premiärkastade på bryggan tidigare idag.

– Jag har inte tidigare sett att  man så lätt kan komma ut på en brygga för att fiska säger Christian Edin.