Revisor i mastodonträttegång

En av de längsta rättegångarna någonsin i sjuhäradsbygden inleds idag i Borås Tingsrätt. En revisor från Borås står åtalad för en rad ekonomiska brott. Om han fälls riskerar han flera års fängelse.

Bland annat misstänks revisorn för att ha gömt undan pengar i samband med en personlig konkurs och dessutom för att ha vägrat betala flera miljoner i skatt. Det handlar om många ekonomiska transaktioner som det tar tid att gå igenom, rättegången förväntas därför hålla på i 6 veckor. Även revisorns fru är inblandad då oegentligheter skett i hennes bolag och hon har hjälpt till att dölja tillgångar menar åklagaren Ove Jäverfält.

Två gånger tidigare har revisorn sluppit att stå inför rätta, då pågrund av hälsoskäl. Men när socialstyrelsen nu har granskat läkarintygen tycker dom inte att revisorn är tillräckligt dålig för att inte kunna delta i rättegången. Återstår att se om mannen dyker upp i rätten idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".