1 av 2
Bengt Sjögren, hallchef för Borås Tenniscenter. Foto: Jesper Ingevaldsson / P4 Sjuhärad.
2 av 2
De två skyltarna blir en vid sammanslagning. Foto: Jesper Ingevaldsson/ P4 Sjuhärad.
BORÅS

Tennisklubbar slås ihop i Borås

Sjögren: "Jag tror på en sammanslagning"
1:36 min

Tre tennisklubbar i Borås kan komma att bli en. Ikväll hålls ett informationsmöte för medlemmarna i de tre föreningarna om hur planerna för sammanslagningen ser ut.

Målsättningen är att den gemensamma föreningen ska vara igång till årsskiftet.

Elfsborgs TK, KFUM Borås Tennis och ÖSTK är på väg att slås ihop till en enda storklubb. Under ett år har en grupp jobbat intensivt för att förbereda sammanslagningen som nu är inne i sin slutfas.

Bengt Sjögren är hallchef för Borås Tenniscenter och en av de som jobbar med sammanslagningen.

– Samordningsfördelarna är uppenbara, det finns säkert ekonomiska fördelar med det men framför allt att man kan vara mer offensiv på intäktssidan. Vi känner att någon klubb är bra på ett område och någon annan på ett annat område, säger Bengt Sjögren.

– Nu kan vi istället ha allt under ett och samma tak med bra framförhållning, planering och ett bra genomförande.

Planer blir verklighet

Ikväll hålls ett informationsmöte för klubbarnas medlemmar om hur planerna ser ut, och därefter ska respektive förening hålla extra årsmöten i slutet på oktober där definivt beslut tas.

Lösa diskussioner om en ihopslagning av Elfsborgs TK, KFUM Borås Tennis och ÖSTK har funnits tidigare utan ha blivit verklighet. Bengt Sjögren säger att det är en stor skillnad på då och nu.

– Jag tror att det avgörande nu är att det är tre klubbar som fungerar. Det är positiv sammanslagning, man gör inte detta i panik för att man inte klarar av verksamheten.

Vad tror du själv, kommer den här sammanslagningen bli av?

– Ja, jag tror det. Det finns inga stora hinder i vägen, säger Borås Tenniscenters hallchef Bengt Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".