Ersättning vid försenade bussar

Västtrafik inför en resegaranti. Om bussen kommer för sent så ska resenärerna få åka taxi istället. Om bussen inte är tillräckligt städad eller om chauffören är otrevlig kan resenärerna också bli kompenserade.
Om man blir än 20 minuter sen för att bussen inte kommer så får man ta en taxi istället, lovar bolaget. Eller också får man ersättning i nya biljetter eller periodkort. Men i resegarantin finns en rad olika tillfällen när den inte gäller: extrema väderförhållanden, strejk eller strömavbrott - då får man komma försent utan att få ersättning. Däremot lovar bolaget att chaufförerna ska va trevliga och bussarna ska va trafiksäkra och rena, upfylls inte dom här löftena så kan man få ersättning. Den här resegarantin finns redan i Göteborg,och tanken är att den ska införas också i Sjuhärad och resten av Västsverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista