Gatunämnd får kritik för biogasbygge

Kommunledningen i Borås är mycket kritisk till hur gatunämnden hanterat ekonomin när biogasanläggningen byggdes. Bygget beräknades kosta 65 miljoner kronor men slutnotan blev 100 miljoner. Kommunledningen underkänner gatunämndens förklaring till hur den våldsamma kostnadsökningen kunnat ske.

Det var för sex år sedan som projektet med en ny biogasanläggningen startade. I dag står den så gott som klar men nu finns också notan 100 miljoner istället för beräknade 65. Kommunledningen är inte nöjd med gatunämndens redovisning av hur den kunde bli så mycket dyrare, budskapet är att göra om den och göra den bättre. En av anledningarna till fördyringen som parterna dock är överens om är att den gamla anläggningen fick stoppas i förtid eftersom den orsakade så stora luktproblem att den fick stängas och till stora delar skrotas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".