ULRICEHAMN

Flyttkaos i Ulricehamn

1:14 min

Hela havet stormar i Ulricehamns kommunorganisation. Kontor slås samman, byter plats och flyttar. I veckan byter miljö och samhällsbyggnadskontoret plats med ekonomi och personalavdelningar.

--Vi vill ha miljö och samhällsbyggnadskontoret i Stadshuset för att det är de som har flest besökare, säger Helene Claesson, chef för intern service i Ulricehamn.

Kommunens omstrukturering kostar totalt sex miljoner och har sin bakgrund i att Nämndhuset ska avvecklas och all verksamhet ska flyttas någon annanstans. Detta gör att många har varit tvungna att flytta på sig.

--Det som skett nu är att politikerna flyttat till rådhuset, kulturverksamheten till museet. Den stora flytten som sker nu är att miljö och samhällsbyggnadskontoret har flyttat till stadshuset och konsult och support har flyttat till Höjdgatan.

Den senaste flytten innebär att totalt 70 tjänstemän byter plats helt enkelt.

--Vi hade önskat att ha allting under ett tak men så ser det inte ut i Ulricehamn och går inte att lösa. Men det var det bästa ur ett kundperspektiv, säger chefen för intern service Helene Claesson.

Miljöchefen Pär Norberg har just flyttat in i Stadshuset och samtidigt som han menar att det är bara är att acceptera tagna beslut menar han att beslutet inte har förankrats hos alla kommunanställda.

--Det kanske inte nått ut till alla hur man har tänkt i alla detaljer.

Så det finns folk som flyttat under veckan och hamnat här och inte förstår varför?

--Det finns vissa som kan tänka så.