Morden i Långared

Körmedlemmar hittade paret

1:48 min

De två mördade på en gård i Långared utanför Alingsås hittades av körmedlemmar och vänner efter att mannen som skulle spela dragspel inte dök upp till en körövning. Enligt polisen ska de ha blivit utsatta för våldsamt dödligt våld.


– Det är ett mycket fult mord. Det är ett oförvitligt gammalt strävsamt lantbrukarpar som av någon anledning blivit utsatt för väldigt grovt våld, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalen i Trollhättan.

Polisen åkte till huset efter ett larm, och fann då en död man i en lada och inne i boningshuset fann polisen en död kvinna.

– Vi fick ett larm från SOS som berättade att en person hade ringt till dem och sagt att det hänt något allvarligt. Då åker vi dit och finner en död man i en lada, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

– Mannen hittades i en lada tillsammans med djuren som fanns i ladan, säger Brehm.

De två är nu identifierade. Det är ett gift par. Mannen är 69-år gammal och hans hustru 71-år.

– Hur de har bragts om livet går vi inte ut med men omständigheterna på platsen var sådana att vi rubricerara detta som mord. De var utsatta för mord, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till P4 Göteborg.

Och enligt uppgifter från bland annat TT ska mordet ha varit mycket brutalt.

Paret hittades av medlemmarna i en kyrkokör som åkt till gården sedan den mördade mannen som skulle spelat dragspel med kören aldrig dök upp. Nio grannar och vänner fanns på plats när polisen kom fram till gården och sju av dem följde med och förhördes men det finns inga misstankar mot varken körmedlemmar och grannar.

Området är avspärrat och polisen fortsätter i dag den tekniska undersökning på platsen.

Sveriges Radio P4 Sjuhärad / TT