MORDEN I LÅNGARED

Ett samhälle i chock

1:25 min

Dagen efter att ett äldre par mördats i byn Långared utanför Alingsås är samhället i djup chock. Ingen misstänkt finns, och alltmedan polisens undersökningar fortsätter försöker invånarna vänja sig vid vad som hänt.

Det var igår eftermiddag som SOS fick ett samtal som berättade att det hänt något allvarligt, och när polisen kom fram till gården i Långared gjordes de makabra fynden.

Ett gift lantbrukarpar låg döda, utsatta för ett mycket grovt våld. Den 69-årige mannen hittades i ladan bland djuren, och inne i huset återfanns hans 71-åriga hustru.

Paret hittades av medlemmarna i en kyrkokör som åkt till gården sedan den mördade mannen som skulle spelat dragspel med kören aldrig dök upp.
Stämningen i det lilla samhället är mycket tryckt idag.

– Det är så ofattbart så det går inte att säga någonting, säger en man i byn.

– Det är helt ologiskt att det drabbar dem. Det var människor som jag inte kan tänka mig har stört en människa här, Långareds goaste människor skulle jag säga...

– Det är bara chock. Man tror inte något sådant kan hända.

Under morgonen öppnade kyrkorna i närheten upp för att vara ett stöd till alla som behöver.

– Det blir väl så att man går upp och träffar annat folk här och får prata lite grann. Det känns ju som att det kan hända vem som helst när det hänt dem.

– Det är så oförklarigt.