Dubbelmord i Långared

Två anhållna för Långaredmorden

3:26 min

De två män som greps igår kväll misstänkta för mordet på lantbrukarparet i Långared är på sannolika skäl misstänkta för mord. Männen är ganska unga men i övrigt är åklagaren ytterst förtegen.

- Vi är inne i ett känsligt utredningsläge just nu säger åklagaren Urban Svenqvist till Sveriges Radio.

De två misstänkta anhölls först i sin frånvaro sent under torsdagen och kunde senare gripas efter en intensiv spaningsinsats. 

– Vi har upptäckt att det saknas saker i boningshuset, vilket gör att vår arbetshypotes är att det är ett rånmord, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Förhör med de misstänkta
De misstänkta kommer förhöras under dagen och området kring gården i Långared där paret mördades är fortfarande avspärrat.

Enligt tidningen GT så greps en av de två männen igår i Stockholm och en känd kriminell 32-åring i Göteborg i Bergsjön. Enligt samma tidning så var det ett kassaskåp som hade stulits från parets hus.

Polisen har efter förhör och vidare teknisk undersökning kunnat bevisa att det nu mördade paret sågs vid liv senaste tisdagkväll. Därför är brottstiden begränsad från tisdagkväll till lunchtid på onsdagen.

Under fredagen ska obduktionen av offren genomföras och vidare förhör. Polisen har nära kontakt med parets anhöriga.

Vet ni hur paret blev mördade?

– Vi har en bild hur det här har gått till utifrån det vi kan se på brottsplatsen, men det är inget vi går ut med, säger Fuxborg.