Hotfull reklam

Sjuhäradsbor upprörs nu av ett reklamerbjudande från den holländska företaget Din Framtid. Företaget erbjuder en gratis livförsäkring under ett år, men många har upplevt brevet som skrämmande och på gränsen till hotfullt.
I ett personligt formulerat brev skriver Din Framtids holländska vd att han är orolig över att personen i fråga inte svarat på erbjudandet om gratis livförsäkring. Direktören skriver att han utgår från att personen i fråga inte vill att hans närmaste ska hamna i ekonomiska problem om han dör. Försäkringen ska ge dom efterlevande 10 000 kronor om man dör genom en olyckshändelse och 5 000 om man dör av någon annan anledning. På Din Framtids svenska kundtjänst har man också fått ilskna reaktioner från flera som fått brevet. En tidigare av företagets kampanjer har redan förbjudits av konsumentverket, och nu är ett nytt på gång med hot om vite. Enligt Nils Ahlén som är jurist på konsumentverket är det tveksamt om man får uttrycka sig som företaget gör i sin reklam.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".