Borås

Anlagd brand i flerfamiljshus

Tre anlagda bränder i samma fastighet inom loppet av fyra månader. Under natten till lördagen fick ett flerfamiljshus i Svaneholm utrymmas efter att det börjat brinna på vinden. Polisen misstänker mordbrand.

Det blev en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling och flera brandkårer fanns på plats för att bekämpa elden i flefamiljshuset på Radhusgatan i Svaneholm inatt.

Yvonne Nilsson som bor bara några hus bort blev mycket skärrad när hon hörde om branden.

– Jag fick panik och blev rädd. Så jag vill inte bo kvar här, säger Yvonne Nilsson.

Redan tidigare på kvällen brann det oförklarligt i en dörrmatta i trappuppgången som räddningstjänsten snabbt kunde släcka. Men så bara några timmar senare, halv tre på natten, fick räddningstjänsten alltså larm om att det börjat brinna i samma fastighet igen. Den här gången på vinden.

– Vi kom i sista stund och kunde begränsa elden till vinden som fick stora skador, säger Fredrik Ivansson, räddningsledare på Södra Älvsborgs Räddningstjänst.

Det kommer att ske en teknisk undersökning på vinden men redan nu kan Fredrik Ivansson säga att allt tyder på att branden är anlagd.

Flera hyresgäster berättar om en brand i somras som också ska ha varit anlagd. Den gången brann det i källaren. Men Gert Håkan Nilsson vars mamma bor i den drabbade fastigheten vill inte tro att någon av bränderna har varit anlagda.

– Jag är tveksam på att den är anlagd. Men det är om det skulle va någon som har agg mot någon i huset, säger Gert Håkan Nilsson.

Kommer din mamma att våga flytta tillbaka?

– Ja hon har tänkt att flytta in i sin lägenhet ikväll.

Men är ni inte rädda att det händer igen?

– Innerst inne är man fundersam men man vill ju inte tro det värsta.