Långaredmorden

Anhållen i dubbelmorddrama nekar

Mannen som anklagas för att ha skyddat den man eller de män som mördat ett äldre par på en gård i Långared utanför Alingsås hävdar att han är oskyldig.

– Han förnekar brott, säger mannens advokat Sten-Erik Söderholm till TT.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har anknytning till bygden. På vad sätt han ska ha hjälpt till vid brottet eller vilka uppgifter polisen har mot mannen, vill advokat Söderholm inte berätta.

Några uppgifter om eventuell häktningsframställning mot mannen kom inte under lördagen. Inte heller någon tid för fortsatta förhör.

– Jag räknar med att det ska klarna måndag förmiddag, säger Söderholm.

Från början satt två män anhållna misstänkta för själva dubbelmordet. En av dem släpptes under fredagen, även om det fortfarande finns misstankar mot honom, enligt polisen.

Den andre, som greps i Stockholm, sitter fortfarande anhållen. Några uppgifter om häktningsbegäran eller vad mannen säger om anklagelserna, finns inte.

Mannen som släpptes muckade i våras från ett flerårigt fängelsestraff efter en ovanligt brutal kidnappning i Göteborg där det var mycket nära att offret dog.

Lördagens förhör med den man som misstänks för skyddande av brottsling, var det första där hans försvarsadvokat fanns med.