Boråskvinna får FN-utmärkelse

1:14 min

Marianne Sjövall från Borås FN-förening har utsetts till "Årets FN-supporter", en utmärkelse som gjort viktiga insatser id en svenska FN-rörelsen. I dag är det också FN-dagen.

Idag firas FN-dagen, över hela världen. Och i Sverige har en boråsare i år fått utmärkelsen årets FN-supporter, en utmärkelse som går till en person som har gjort viktiga insatser i den svenska FN-rörelsen.

Det är Marianne Sjövall från Borås FN-förening som i fredags fick ta emot diplom och blommor under en ceremoni i Stockholms konserthus.

Vi känner henne som en engagerad och kunnig ledamot i Borås FN-förening och i Svenska FN-förbundets styrelse där hon var en noggrann och pålitlig sekreterare under många år. Som FN-förbundets representant har hon rest och företrätt den svenska FN-rörelsen i internationella sammanhang, i FN-högkvarteret i New York och i FN-förbundens världsfederation

FN-dagen firas i hela världen, till minne av att det var den dagen år 1945 som FN skapades, efter att majoriteten av de ursprungliga medlemmarna formellt antog sitt medlemskap genom att underteckna FN-stadgan. 

Utmärkelsen Årets FN-supporter ska gå till en person som har gjort viktiga insatser i den svenska FN-rörelsen.