VISKAFORS

Ny brand i Viskafors - man förhörd av polis

1:35 min

En större brand utbröt i går kväll i den tidigare matserveringen, i anslutning till gummifabriken i Viskafors. Det var den fjärde branden på kort tid i samhället och i går kväll förhördes en man misstänkt för mordbrand.

Larmet om branden kom vid 19.30 på tisdagskvällen. Byggnaden som brann är den gamla matserveringen.

Byggnaden har stått tom sedan länge men branden hotade att sprida sig till andra byggnader i närheten.

Räddningstjänsten hade ett 30-tal man på plats. Enligt Niklas Ignell, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänst, fick man inrikta sig på  att begränsa branden och försöka rädda byggnaderna runt omkring.

Vid 23-tiden var branden under kontroll men eftesläckning och bevakning har pågått hela natten. Tågen på sträckan Borås-Varberg, som går alldeles i närheten av den brinnande byggnaden, fick stoppas under släckningsarbetet.

Pyroman härjar i Viskafors
Natten mellan fredag och lördag brann det två gånger i ett hyreshus bara några hundra meter från den byggnad som eldhärjades nu. Samma natt brann också ett ödehus vid Storsjön, några kilometer från de nu eldhärjade byggnaderna. Vid de förra bränderna kunde ingen naturlig brandorsak konstateras utan polisen betraktade det som mordbrand.

Polisen misstänker även branden vid gummifabriken är anlagd och senare i går kväll hämtade polisen in en man till förhör. Jouråklagare ansåg dock att bevisen inte räckte för ett anhållande och mannen släpptes efter förhör. Mannen är dock inte avförd från utredningen.

Oro bland viskaforsborna

När P4 Sjuhärad pratar med boende i Viskafors blir svaren att det känns oroligt, efter flera bränder på kort tid. Stephanie Johansson bor i Viskafors och hon känner sig allt annat än trygg efter allt som hänt i samhället den senaste tiden:

– Det känns inte bra. Jag trodde att det var ett bra område men det var det inte, säger hon och får medhåll av Janne Gustafsson som jobbar i Viskafors - han tror att det handlar om att ungdomar inte har något att göra.