Kvinnojouren Olivia räddad

Efter en ny överrenskommelse mellan de fyra kommuner som driver kvinnojouren, Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum, står det nu klart att jouren får samma resurser som förut och därmed överlever.

Som fjärde och sista kommun godkände i går kväll Lerum det nya avtalsförslaget, som innebär att kvinnojouren nästa år erbjuds samma nivå på bidragen som hittills. Därmed är verksamheten räddad.

Tidigare i år var ilskan stor på kvinnojouren, det var när kommunerna kom med ett avtalsförslag som innebar kraftigt sänkta bidrag. Kvinnojourens ordförande Margareta Nilsson, säger att hon utgår från att det var okunskap som låg bakom det förslaget, som hon menar inte gav några förutsättningar att driva kvinnojouren vidare. Efter det tycker hon att hon fått gehör för sina åsikter och är glad över kommunernas nya avtalsförslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".