Foto: Jonatan Qvist/Sveriges Radio
Sverige

Pengastopp för Swedbankkunder

Swedbank har under torsdagskvällen stora problem problem. Det går inte att betala med kort, ta ut pengar med sitt swedbankkort eller använda deras internetbank.

Från 19-tiden gick det inte att använda Swedbanks internet- och mobilbank. Swedbankkunder kan inte heller ta ut pengar eller betala med kort, något som orsakat stora problem för många.

Så här skrev Swedbank på sin hemsida på torsdagskvällen:

"För närvarande förekommer det störningar i internet- och mobilbanken, vilket bland annat innebär att det inte går att logga in. Störningarna påverkar även möjligheten att göra uttag i bankens automater samt kortbetalningar. Felet är identifierat och vi arbetar med att åtgärda detta så fort som möjligt. Swedbank beklagar de olägenheter störningarna medför."

– Det här är naturligtvis en väldigt olycklig tidpunkt i månaden för att det här ska hända, men självklart ska våra kunder hållas skadelösa, sade Emma Bergfeldt på Swedbanks presstjänst till TT.

Störningarna beräknades vara åtgärdade vid 23-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".