Foto: Lars Pehrson/Scanpix
FÖRÄLDRAMÖTE

Från nödvändigt ont till kul

Sara Bagge, Navet: ”Skapa trygg stämning”
1:36 min

Tycker du att föräldramöten är tråkiga, misströsta inte - för nu ska de bli både roligare och mer givande. Experimentverkstaden Navet i Borås har nämligen fått i uppdrag att utbilda de som ska hålla i mötena.

Ja, nu ska föräldramötena bli roligare. På experimentverkstadens bord ligger att utbilda såväl lärare i skolan, som förskollärare och personal inom barnavårdscentralen och mödravårdscentralen i Sjuhärad.

– Vi har lite metoder och tips och idéer kring hur man kan lägga upp mötena, så att det inte bara blir en massa information som man ska avhandla. Utan att man istället ger chansen för alla att delta och bidra till mötet, säger Sara Bagge, pedagog på Navet.

Enligt Sara Bagge handlar det om att bjuda in redan från början så att alla förstår att de kan vara delaktiga. Det handlar också om att skapa en trygg stämning, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".