Autoliv aldrig så stort igen

Autoliv kommer aldrig att ha så många anställda i Vårgårda igen som när man var som störst för några år sedan. Den bedömningen gör företagets vd Lars-Gunnar Skötte.
I fredags varslades 275 personer om uppsägning från Autoliv Sverige i Vårgårda eftersom bilbältesproduktionen helt ska flyttas till Estland

För några år sedan, innan den första delen av bilbältesproduktionen försvann från Vårgårda, var det ungefär 1200 anställda på Autoliv Sverige på orten. Idag jobbar där ungefär 1000 personer, och när flytten till Estland är helt klar om två år kommer runt 700 att finnas kvar.
I förra omgången klarades personalminskningen utan uppsägningar men så är det inte nu. Trots att Autoliv nu minskar personalen kraftigt i Vårgårda ser vd:n Lars-Gunnar Skötte nedskärningarna som en framtidssatsning, eftersom man vill utveckla produktionen av andra bilsäkerhetsprodukter, och har kvar utvecklingscentrat i Vårgårda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".