Terroriserade familj i Tranemo

Två män i Tranemo misstänks ha terroriserat en familj vid flera tillfällen genom att bland annat kasta ägg på fastigheten. Männen har också hotat misshandla familjen om de gick till polisen. Båda männen åtalas nu vid Borås tingsrätt

Det var i januari i år som äggkastningen började mot huset som familjen bodde i. Ungefär tjugo ägg kastades mot husets fasad och mot fönstren. Tre veckor senare kastades på nytt ägg mot fastigheten och också mot familjens bil som stod parkerad utanför huset.

Ett ägg orsakade en spricka på vindrutan. Samma gång lyste de båda männen, 20 och 24 år mot huset med en strålkastare och lyste in i huset med en laserpekare.

Männen har vid samma tillfälle också hotat att slå ihjäl barnen i familjen. Bara en vecka senare upprepades äggkastningen mot familjens hus och fönster.

Någon månad blev en i familjen hotad när han träffade på en av männen vid en busshållplats. Om familjen skulle kontakta polisen så skulle han sparka knäskålarna av honom och skicka maffian på familjen.

Männen är nu misstänkta för flera fall av ofredanden, skadegörelse och olaga hot samt övergrepp i rättssak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".