SVENLJUNGA

Man hittad död i sin bostad

En man i 70-års åldern har hittats död i sin bostad i Mjöbäck i Svenljunga kommun. En förundersökning om mord har inletts men i nuläget finns det inget som tyder på att mannen ska ha utsatts för något brott.

Det var anhöriga till mannen som fann honom avliden i hans bostad. Polisen larmades till platsen strax före klockan 19 på fredagskvällen.  Man konstaterar att dödsfallet har inträffat sedan en tid tillbaka och kroppen var påverkad av tiden.

Omständigheterna på platsen gör att brott inte kan uteslutas men det är det vanliga när man inte omedelbart kan utröna orsaken till dödsfallet.

– Har en kropp legat länge går det inte att fastställa dödsorsaken och därför görs en undersökning även om det senare kan visas sig att det inte finns något brottsligt, säger Stefan Gustafsson vid Länskriminalpolisen i Göteborg.

Polisen tog därför beslut att omedelbart spärra av platsen och genomföra teknisk undersökning, tekniker kallas till platsen och kommer under kvällen att göra en teknisk undersökning. Med anledning av ovanstående skäl så inleds förundersökning om mord alternativt dråp.

Polisen kommer inte att kunna ge något besked i ärendet före det att teknisk undersökning färdigställts och en rättsmedicinsk undersökning har genomförts. Men i nuläget finns ingenting som pekar på att mannen ska ha utsatts för något brott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".