Foto: Scanpix
SOCIALSKANDALEN I MARK

"Ingenting blir rätt och riktigt"

Mia Magné: Jag känner mig väldigt lurad
1:30 min

Kritiken mot socialnämndens ordförande i Mark, Per-Olof Hermansson, tilltar. Sociala utskottets ordförande Mia Magné är mycket besviken på Hermanssons sätt att sköta advokataffären kring de två fosterbarnen.

– Förtroendet till Hermansson är otroligt naggat i kanten, säger Mia Magné (C), ordförande i sociala utskottet i Mark.

P4 Sjuhärad har tidigare kunnat avslöja flera anmärkningsvärda uppgifter kring advokaten och de två fosterbarnen i Mark. Det har bland annat visat sig att kostnaden för advokaten blivit mer än dubbelt så hög som socialnämndens ordförande Per-Olof Hermansson (KD) utlovat. Dessutom har det kommit fram att advokaten är partikamrat med ordförande Hermansson. Beslutet att anlita advokaten togs av socialnämndens vice ordförande Anita Lomander (S) och sociala utskottets ordförande Mia Magné (C) men först efter att Hermansson sålt in hans meriter.

– Möjligtvis är jag fruktansvärt naiv. Men jag tror att när man anlitar en jurist som ska strida för det som är rätt och riktigt så lämnar man informationen som är riktig. I det sammanhanget så vägde Per-Olofs ord tungt.  

Mia Magné tycker att det värsta i historian är att advokaten - kommunen förlorade för övrigt målet - bara var i rätten en av tre dagar - resten överlät han till sin bisittare. Hermansson visste i förväg att advokaten inte skulle närvara alla dagarna.

– Jag känner mig väldigt lurad. Och det är precis som det gått troll i det här ärendet. För det finns ingenting som blir rätt och riktigt, säger Mia Magné som är ordförande i sociala utskottet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".