Två personer häktade i sin frånvaro misstänkta för dubbelmordet på gården i Långared. Foto: Sara Rönnberg/Sveriges Radio
DUBBELMORDEN I LÅNGARED

Häktades för dubbelmord

Åklagaren: "Utredningen kommer ta väldigt lång tid"
3:59 min

Två utländska män har häktats i sin frånvaro, misstänkta för dubbelmordet på ett äldre par i Långared utanför Alingsås. Männen är nu internationellt efterlysta.

Männen har funnits med i utredningen en tid och nu har misstankarna blivit så starka att man ansåg att det höll för en häktning. Männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån.

De bägge misstänkta männen har ännu inte gripits, men en häktning i deras frånvaro måste ske för att de nu ska kunna efterlysas internationellt.

Chefsåklagare Urban Svenkvist utgår ifrån att männen befinner sig utomlands, men även om de grips snart väntar en lång utredning.

– Det är ett gigantiskt material att analysera, och utredningen kommer att ta väldigt lång tid. Brottsplatsteknikerna är fortfarande kvar på platsen...

Enligt åklagaren har de två berövat mannen livet genom upprepade slag med ett hårt föremål mot huvudet - överfallen när han var ute i ladugården under sina morgonsysslor. Kvinnan mördades genom kvävning och tryck mot halsen.

Båda bands och blev tejpade runt huvudet och ansiktet. De båda misstänkta ska ha sedan stulit ett kassaskåp i parets bostad, men det har polisen inte hittat.

– Vi har gott hopp om att vi ska gå i mål med den här utredningen, men det är en lång resa dit.

De två män som tidigare suttit anhållna misstänkta för dådet har nu avförts från utredningen.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".