Inget åtal mot sexmisstänkt sjukhuschef

Det blir inget åtal mot den chef på SÄS, Södra Älvsborgs Sjukhus, som misstänks för sexuellt ofredande. Idag fick sjukhusledningen beskedet att polisutredningen läggs ned och att brott inte kan styrkas. Men sjukhusets interna utredning är inte klar ännu, och den rör delvis andra misstankar än dem som ingick i polisanmälan

I början av september polisanmäldes en hög chef på Södra Älvsborgs Sjukhus av en privatperson för sexuellt ofredande. Personalchefen på sjukhuset stängde då av mannen från hans tjänst utan lön, i väntan på vad polisutredningen skulle ge.
När nu åklagaren beslutat lägga ner undersökningen med motiveringen att brott ej kan styrkas, betyder det inte att den misstänkte kan vara säker på att få sitt jobb tillbaka. Personalchefen Bengt Brunius säger till Radio Sjuhärad att den interna utredningen inte läggs ner bara för att polisutredningen inte ledde till åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".