Bedrägerimisstänkt flydde rättegången

Den bedrägerimisstänkte Markbon kunde inte dömas eftersom han hade flytt rättegången, det blev konsekvensen när domarna i dag föll mot personerna i den stora bedrägerihärvan som rullades upp i somras.

Fem män, varav en från Mark, misstänktes för att ha lurat över hundra företag i södra Sverige på mångmiljonbelopp. Tre av dessa dömdes i dag, två till fängelse.

Männen höll till i ett industriområde i utkanten av Borås. Där försåg männen sina kunder med allt från möbler och datorer till dyra maskinverktyg och byggmaterial, saker som de själva hade skaffat genom att lura andra företag.

De fem männen, som alla är mellan 30 och 35 år gamla, uppträdde under falska identiteter och beställde varorna till sin firma mot faktura. Men några planer på att betala för sig hade de aldrig. När sen de drabbade företagen insåg att de blivit utsatta för bedrägeri var det redan för sent, då hade allt sålts vidare så fort som möjligt.

Polisen kom dock männen på spåren, och under de senaste dagarna har det varit rättegång.

Rättegången fick dock hållas utan Markbon, som rymde fältet. Troligen finns han utomlands och genom att han INTE deltog i rättegången så kunde han heller inte dömas.

Tre av de misstänkta männen dömdes, varav två till fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".