Per-Olof Hermansson (KD) försvarar sig mot kritiken. Foto: Jan-Åke Thorell.
MARK

Kritiserad ordförande tillbakavisar kritiken

"Jag ska styra nämnden"
1:36 min

Kristdemokraten Per-Olof Hermanssons ledarstil som ordförande i socialnämnden i Mark har ifrågasatts. Hermansson själv menar att han är satt att styra och att han har stort förtroende inom kommunen.

Flera av nämndledamöterna upplever att Per-Olof Hermansson fattar beslut över huvudet på övriga i nämnden, och att han kör en för hård ledarstil. Hermansson själv tycker det är bra att nämnden nu tvingas ta tag i förtroendefrågan, men hade helst sett att det gjordes inom nämnden.

– Jag har förstått att det finns vissa ledamöter som inte har förtroende för mig, säger han. Men jag är inte satt här för att vinna allas gillande utanför att styra nämnden.

– För mig räcker det med att jag har markalliansens förtroende, och kommunalrådens förtroende och fullmäktiges förtroende. Att jag inte har allas förtroende får jag leva med.

Ordföranderollen känner han sig fortfarande säker på.

– Det är ju inte jag utan alliansen som helhet som bestämmer. Jag har det stöd jag behöver och har ett rent samvete för att ha agerat utifrån kommunen och nämndens bästa.

– Sedan har jag fel och brister som alla andra, men dem får man erkänna och sedan gå vidare.

Tycker du att det bedrivs en kampanj mot dig?

– Jag vill inte kommentera den frågan. Det är en del i det som vi måste hantera internt. Däremot finns det mycket att tillägga, men tiden är inte mogen för det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".