En kvinna räddades från andra våning i det övertända huset på Gässlösavägen Foto: Ludwig Kihlström
Borås

Flerfamiljshus brann ner till grunden - misstänkt mordbrand

En kraftig brand i ett flerfamiljshus härjade på Gässlösavägen i Borås på lördagskvällen. En kvinna som var kvar i huset kunde räddas från sin lägenhet på andra våning och undkom med lättare skador. Enligt polisen fanns inga andra personer i huset. Man misstänker mordbrand och en teknisk undersökning ska göras så snart glödelden lagt sig. Huset gick inte att rädda och räddningstjänsten valde därför att låta huset brinna ner till grunden.

Vid midnatt var rökutveckligen fortfarande kraftig och märktes i hela Borås, vilket fick myndighetern att gå ut med ett VMA, viktigt meddelande till almänheten, om att hålla sig inomhus. VMA:t drogs tillbaka vid 01.00.

Räddningstjänsten hann evakuera alla som bor i huset, men huset blev snabbt övertänt och gick inte att rädda.

– Det går inte att släcka och man låter det kontrollerat brinna ner till grunden. Räddningstjänsten kommer att vara på plats hela natten, sa inre befäl vid Boråspolisen under söndagsnatten.

Huset som brunnit ner är enligt polisen ett hyreshus med fyra lägenheter.

Polisen misstänker mordbrand och en teknisk undersökning ska göras av brandruinerna så snart glödelden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".