20-åring åtalad för mordbrand i Fritsla

Under fredagen åtalades den 20-årige man som misstänkts ligga bakom branden i Fritsla för en månad sedan. Misstankarna mot 20-åringen gäller grov mordbrand.

Det var mitt i natten sista augusti i år som branden startade i en av lägenheterna på första våningen i flerfamiljshuset. I lägenheten låg en man och sov.
Den 20-åriga mannen misstänks för att ha tänt eld på en flaska med bensin, som han sedan kastat in genom ett trasigt köksfönster. Lägenheten totalförstördes men alla hyresgäster i huset klarade sig oskadda.
Mannen hade enligt åtalet insikt om att det befann sig människor i huset och att de kunde ligga och sova, och därför rubricerar åklagren fallet som grov mordbrand.
20-åringen är sedan tidigare en känd pyroman. För två år sedan brände han ner Missionskyrkan i Lilla Edet. Kyrkobyggnaden värderades till 6,7 miljoner kronor. Någon vecka senare tände mannen, tillsammans med en kamrat, eld i två olika lokaler i Polhemsskolan i centrala Trollhättan.
Mannen har tidigare erkänt att han ligger bakom branden i Fritsla. Minimistraffet för grov mordbrand är 6 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".