Föräldrar måste sluta langa

Kampanjen Alkoholvaccin i Marks kommun ska få ungdomar att dricka mindre alkohol. Men den riktar sig inte till ungdomarna själva utan till - föräldrarna.

Förra året bjöds så mycket som var tionde högstadie- och gymnasieelev på alkohol av sina föräldrar, det visar en enkät som genomförts på kommunens skolor.

Även om de allra flesta enligt kommunens undersökning inte får någon alkohol hemma så ska alltså kampanjen Alkoholvaccin ge tonårsföräldrarna en chans att lära sig mer om vad och hur ungdomar dricker.

Två föreläsningar kommer att hållas på temat ungdomar och alkolhol, och därefter workshops där föräldrar får chansen att bilda egna studiecirklar eller grupper kring ämnet.

En direkt inbjudan till föreläsningarna har gått ut till alla föräldrar med barn i sjunde klass och kampanjen också har annonserat i lokalpressen. Föreläsningarna hålls 7 och 14 oktober i i Kunskapens Hus.

Det är första gången som Marks kommun satsar på en särskild kampanj för att nå just föräldrarna till tonåringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".