Krokiga brevbärare får upprättelse

Ingen post om brevinkastet sitter för lågt, nu ska 15000 brevbärare ut och mäta hur högt brevlådorna sitter. Det handlar om en rikstäckande mätning av våra brevinkast.

Olämpligt placerade brevinkast och brevlådor är en arbetsmiljörisk för brevbärare och om ett par veckor är det tänkt att tusentals brevbärare runt om i landet ska kartlägga och rapportera bland annat lågt sittande brevinkast i hyreshus.

Men att köpa ett måttband till varje brevbärare för en sån här punktinsats blir orimligt, så Claes Söderling, som är västsvensk arbetsmiljösamordnare för brevbärarna i fackförbundet Seko, tänker sig att brevbäraren mäter upp 60 cm på sin egen kropp och gör en bedömning.

I Malmö har diskussionen om felaktigt placerade brevinkast pågått det senaste året och resultatet blev att arbetsmiljöinspektionen förbjöd fortsatt postutdelning i brevinkast som sitter fel eftersom det kan skada brevbärarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".