Boråstandläkare i konkurs

Tandläkarmottagningen i Borås som kantats av skattesvindlerier i mångmiljonklassen har försatts i konkurs.Tandläkaren som drivit företaget har flytt till Iran och är nu internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro.
Tandläkaren levde ett lyxliv i Borås och kundernas inbetalningar gick direkt till tandläkarens privata konto. Skattemyndigheten kom honom på spåren och förra året slog polisen till med en razzia mot hans mottagning. Men då hade han redan hunnit fly till Iran med sina barn och hade sopat igen alla spår efter sig. För en månad sen häktades tandläkaren i sin frånvaro och ekobrottspolisen skickade ut en internationell efterlysning. Polisen har inga större förhoppningar om att få honom utlämnad från Iran men han riskerar att gripas så fort han passerar en gränskontroll. För en vecka sen försvann även tandläkarens fru till Iran efter att ha sålt av familjens bostäder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".