Borås

38-åring inför rätta för mord

Idag inleddes rättegången mot den 38-årige man som misstänks ha mördat sin före detta svärmor i en lägenhet i Borås. Mannen nekar till att ha rört kvinnan.

Det var en dag i början av oktober som mannen kom till lägenheten där hans före detta fru, hennes systrar och deras mamma då befann sig. Enligt åklagaren var mannen aggressiv när han kom, och i det tumult som uppstod lägenheten ska mannen ha sparkat sin svårt sjuka före detta svärmor i bröstet, vilket orsakade hennes död.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han inte rört kvinnan.

Mannen åtalas också för misshandel och olaga hot mot systrarna, för grov kvinnofridskränkning mot sin före detta fru.

Upprinnelsen till att mannen var arg när han kom till lägenheten var enligt åklagaren ett bråk om pengar. Både mannen och de tre systrarna var anställda som personliga assistenter åt kvinnan, men enligt åtalet har mannen aldrig utfört något arbete utan tvingat sin före detta fru att låta honom skriva under timrapporter för timmar som hon i själva verket arbetat själv.

På det sättet ska mannen under en tvåårsperiod ha fått ut drygt 200 000 kronor från Borås stad, för arbete som han inte har utfört. Han åtalas därför också för grov utpressning och grovt bedrägeri. Mannen nekar också till de anklagelserna och hävdar att han visst har jobbat de timmar han skrivit under.

Joel Wendle
joel.wendle@sverigesradio.se