Bostadsmarknaden i Viskafors hettar till

För bara några år sedan stod bostadsbolaget i Viskafors med många tomma lägenheter, sedan reade kommundelen ut tomter. Nu har det vänt och istället har man en kö med bostadssökande till Viskaforshem.

I Pumpkällehagen, vid Viskafors Vårdcentral, har det senaste året byggts 15 villor sedan kommunen kraftigt sänkt priserna på tomterna, och det är bara ett av tecknen på att det vänt för Viskafors.

Viskaforshem, som för några år sedan hade många tomma lägenheter, har i dag en kö med bostadssökande och nu anmäler också bostadsbolaget sitt intresse för att bygga ett eller flera flerbostadshus i Pumpkällehagen, en kilometer från torget i Viskafors.

Mikael Bengtsson, vd för Viskaforshem, räknar med låga kostnader och ser ljust på framtiden, när riksväg 27 vid Kråkered byggs samman med riksväg 40 vid Viared så öppnar det upp för Viskafors. Då blir Viskafors ett attraktivt område för de som arbetar på Viared, säger Bengtsson.

Den vägen ligger många år in i framtiden, men kanske har det, tjugo år efter gummifabrikens nedläggning, börjat vända för Viskafors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".