Bantad och försenad ishall

Mycket tyder nu på att Borås nya ishall kommer att stå klar först nästa höst, 2003. Om en vecka väntas kommunen lägga fram ett nytt förslag där ett tiotal miljoner bantats bort från det ursprungliga ishallsförslaget, som politikerna ansåg var för dyrt.
Det var meningen att hallen skulle öppnas redan nu i höst, men när politikerna såg prislappen, 63 miljoner kronor, backade de. Nu har tjänstemännen i kommunen förenklat hallen och ersatt glasväggar med vanliga väggar, golvklinkers med betong osv, och fått ner kostnaden med ett tiotal miljoner. Men bantningen har tagit tid och nu kan inte hallen stå klar förrän ett år senare, något som föräldrar och ledare i Borås hockeyklubb kritiserade och sa skulle leda till katastrof för BHC. Men BHC har nu fått löfte att man får använda uterinken ytterligare en säsong för sina ungdomslag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".