Medborgarkontor en flopp

Nu läggs det sista medborgarkontoret ner i Marks kommun. Försöket med medborgarkontor misslyckades och kontoret i Torestorp läggs troligen ned vid årsskiftet.

Under högtidliga former invigdes för två år sedan två medborgarkontore i Mark, först ett i Horred och senare ett i Torestorp. Under en försöksperiod på två år ville kommunen undersöka om medborgarkontor skulle göra att kommunen kunde komma närmare invånarna och ge hjälp och service. Genom enkät-undersökningar hade man sett att det fanns ett visst intresse och byalagen skulle också hjälpa till.

Men när kontoren väl var i gång visade det sig att intresset var svalt. Besöken från allmänheten var få och Horredskontoret lades ned redan efter halva tiden.

I Torestorp gick det lite bättre, bland annat för att byalagen i Torestorp, Öxabäck och Älekulla var mer aktiva. Bland annat visade det sig att intresset för konsumentfrågor var relativt stort och denna lärdom ska man försöka göra något av när nu Torestorpskontoret nu troligen stängs till halvårsskiftet.

Ärendet kommer att diskuteras av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott på måndag, beslut tas senare i kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".