Hemtjänsten på ny kurs

Idag började en ny kurs inom vård och omsorg på högskolan i Borås. Det speciella för kursen är att den vänder sig till alla som kommer i kontakt med hemtjänsten - både personal, äldre och handikappade samt anhöriga.

Det Äldre Väst Sjuhärad som håller i trådarna och omkring en tredjedel av kursdeltagarna är pensionärer.

Kursen fokuserar på brukare av vård för äldre och handikappade, inte bara de som tar emot vård utan även personalen som jobbar och de anhöriga. Syftet med kursen är i första hand att deltagarna ska utbyta erfarenheter med varandra.

Dagen började med introduktion av kursens innehåll och upplägg. De 27 deltagarna, majoriteten kvinnor, fick också varsitt papper där dom skulle skriva ner sina egna tankar kring vad en brukare är för något och hur brukarmedverkan ska gå till.

Kursen ger fem akademiska poäng och innehåller allt från traditionella föreläsningar till gruppdiskussioner och en skriftlig examinationsuppgift.

Dom flesta i kursens första årskull arbetar inom vård och omsorg i Sjuhäradsbygdens kommuner och Västra Götalandsregionen., och omkring en tredjedel är engagerade i pensionärs- och frivilligorganisationer.

Pensionärerna Gudrun Martinsson och Sven-Olle Apelkvist tycker båda att det är lärorikt och roligt att sitta i skolbänken igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".