Konsumentverket varnar för Boråsbaserade företaget Exe

Konsumentverket varnar nu för det Boråsbaserade företaget Exe, som man tror kan vara ett blufföretag. Radio Sjuhärad har tidigare berättat om företaget, som lockar med säkra pengar för den som satsar sparkapital i bolaget. För att överhuvudtaget få vara med måste man satsa över 6000 kronor. Men företaget saknar tillstånd från Finansinspektionen att bedriva finansiell verksamhet i Sverige.

Jacob Lönnqvist på Finansinspektionen som nu granskat Exe säger att det varit svårt att överhuvudtaget få fram information om företaget.
Eftersom företaget saknar tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva finansiell verksamhet i Sverige, så varnar nu Konsumentverket för att det kan handla om ett bluffbolag.
Konsumentverket skriver i ett pressmeddelande att Finansinspektionen under flera månader försökt att få fram uppgifter om Exe:s verksamhet och ansvariga personer, men att det har visat sig svårt eller omöjligt att få fram sådana uppgifter.
I november har Exe informationsmöten om sin affärsidé på flera orter i Västsverige, och nu på lördag en stor träff i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".