Diskussion kring lösningar på turbulensen i Vård- och omsorgsförvaltningen i Ulricehamn

Tre personer har på kort tid tvingats sluta i Vård- och omsorgsförvaltningen i Ulricehamn. Men kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn, centerpartisten Bengt Johansson, ser ingenting konstigt i det.

Förra veckan tvingades den medicinskt ansvariga sjuksköterskan i Ulricehamns kommun bort från sin tjänst, och hon var den tredje personen som på kort tid tvingats sluta i Vård- och omsorgsförvaltningen, vilket Radio Sjuhärad berättat om tidigare.

- Det blir så här ibland, att man kommer i situationer då det bedöms att det blir bättre för verksamheten att man gör så här, säger Bengt Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Bengt Johansson var även ordförande i kommunstyrelsen under det turbulenta året 2000, då två chefer tvingades bort från Vård- och omsorgsförvaltningen, bland annat dåvarande förvaltningschefen Alf Silfverstolpe. Anledningen sades vara att han inte hade det ekonomiska handlaget för att kunna spara in förvaltningens underskott. Så han tvingades bort och sedan dess har underskottet bara växt.

Kommunstyrelsen i Ulricehamn diskuterar för närvarande lösningar på den turbulenta situationen i Vård- och omsorgsförvaltningen, men Bengt Johansson vill inte gå närmare in på dessa. Han säger också att han inte känner igen sig i Alf Silfverstolpes påstående om att politiker skall ha lagt sig i verksamheten vid Vård- och omsorgsförvaltningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".