Thunberg mörkade sin inkomst

Fackordföranden i kommunal älvsborg Claes Göran Thunberg undanhöll offentligt sanningen om sina inkomster. Thunberg som nyligen blev avslöjad som fuskare efter kommunals interna revision uppgav förra året i Radio sjuhärad att han hade en lön som motsvarade en undersköterskas. Samma år hade Thunberg en taxerad inkomst som motsvarar 47.000 i månaden.

Förra veckan avgick Claes Göran Thunberg från sina fackliga uppdrag i kommunal. Han blev påkommen med att ha förfalskat inkomstuppgifter. Enligt facket rör det sig om minst 40.000 kronor i år enligt facket.

Claes Göran Thunberg som var en av dom som förhandlade fram det senaste löneavtalet för dom kommunalanställda. I en debatt i fjol direkt efter slutförhandlingen av kommunalavtalet utmålade han sig själv som lågavlönad här i Radiosjuhärad. En kontroll av Thunbergs taxerade förvärvsinkomst dom senaste tre åren ger en helt annan bild.

Förra året var den taxerade förvärvsinkomsten 563.400 kronor, året dessförinnan 557.900 och innan dess 538.200. Kommunals granskning om hur omfattande Claes Göran Thunbergs fusk har varit, pågår fortfarande och är ännu inte klart. Radio Sjuhärad har sökt Claes Göran Thunberg för en kommentar utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".