1 av 2
Patrik Järbyn. Foto: AP/Alessandro Trovati.
2 av 2
Patrik Järbyn. Foto: Scanpix.
ALPINT

Patrik Järbyn slutar

Den snart 43-årige alpinåkaren Patrik Järbyn från Målsryd meddelar att han lägger stavarna på hyllan. Hans 20 åriga karriär avslutades med en 45:e plats i söndagens super-G i norska Kvitfjell.

Patrik Järbyn debuterade i Val d'Isere i december 1992 och har deltagit i fem olympiska spel: Lillehammer 1994, Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Turin 2006 och Vancouver 2010.

Under Vancouver-OS råkade han ut för ett dramatiskt fall under super-G och fick föras till sjukhus med en lättare hjärnskakning.

Dagens avslut är inte det första. För ett drygt år sedan meddelade Järbyn att han tänkte avsluta sin karriär som aktiv åkare sedan han åkt ur i störtloppstävlingen, men i juni meddelade han att han tänker fortsätta.

Nu kan det vara så att Kvitfjell i söndags blev Järbyns sista tävling på elitnivå - samma ställe där han tog sin främsta världscupplacering, en andraplats 1998.

På prishyllan finns även två medaljer i VM, silver i super-G 1995 och brons i störtlopp 2007.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".