Fyra år för mammans död

Sonen till den kvinna som i september hittades ihjälslagen på Norrby i Borås fälldes idag till fyra års fängelse av Borås tingsrätt för att ha vållat mammans död.

Tingsrätten har inte funnit motivet till dödsmisshandeln men kommit fram till att sonen och inte någon ytterligare person funnits i mammans lägenhet när hon misshandlades.

Den 39-årige mannen döms därför för grov misshandel och vållande till annans död.

Det var mannen själv som i början av september larmade polisen. Hans mor hade då fått ta emot både sparkar och slag, och obduktionen visade att det var en spark eller slag i magen som orsakade hennes död.

Sonen hävdade att han inte var hemma utan kom hem och hittade sin mor medvetslös men det tror inte tingsrätten på och grannar har hört honom säga ”Vad har jag nu gjort?”

1995 dömdes mannen för att ha misshandlat sin sambo till döds. Den gången dömdes han till tio års fängelse och släpptes villkorligt efter knappt sju år.

Idag dömdes han alltså till fyra års fängelse för att ha dödat sin mor. Han ska också avtjäna en del av den strafftid han slapp vid den förra fängelsevistelsen.