ISHOCKEY

Osäkert kring BHC:s ekonomi

Framtiden för Borås HC är fortsatt oviss, och både staten och Svenska Ishockeyförbundet hotar att tvinga klubben i konkurs. Nu har i alla fall tingsrätten beslutat förlänga rekonstruktionen med tre månader.

Borås HC framtid är mycket oviss. Både staten och Svenska Ishockeyförbundet hotar att stjälpa hela rekonstruktionen vilket innebär att klubben i så fall tvingas till konkurs.

Det är föreningens ombud, advokat Olle Lindblad, som i ett brev till Tingsrätten begärt ytterligare tre månader för att rekonstruera Borås HC. Meningen är att det ska bli ett ackord på 25 procent vilket innebär att fodringsägarna bara får tillbaka en fjärdedel av sina fodringar.

Men två fodringsägare undantas från detta och det är Svenska Ishockeyförbundet och Västergötlands Ishockeyförbund. Anledningen är att om Borås Hockey inte betalar sina avgifter så hotar förbundet att utesluta föreningen och då blir det inget seriespel för Borås HC.

Staten, som har nästan 30 procent av fodringarna har sagt nej till att inte behandla alla fodringsägare lika. Och staten har genom sina fodringar makt att säga nej till hela rekonstruktionen och därmed stjälpa hela lösningen.

Advokaten Olle Lindblad har nu olika möjligheter. Först vill han avvakta det kvalspel som klubben nu är inne i, Klubben måste klara nytt kontrakt i allsvenskan för att det ska vara idé att fortsätta rekonstruktionen.

Han kan sedan försöka hitta en bättre lösning för rekonstruktionen, exempelvis att föreningen betalar tillbaka 50 procent till fodringsägarna, det blir visserligen dubbelt så dyrt men då kan statens nej inte välta projektet eftersom de bara har 29 procent av fodringarna.

En lösning där man låter en sponsor eller ny ägare gå in och betala Hockeyförbundets fordran är också möjligt och behålla ackordet på 25 procent.

De närmaste tre månaderna kommer att avgöra om Borås HC spelar i allsvenskan nästa säsong eller inte.
Dels måste laget klara kvalserien, dels måste advokat Olle Lindblad klara spelet med alla de fodringsägare han måste komma överens med.