BORÅS

Tonårspojkar utnyttjades av Boråspedofil

En 35-årig man från Borås dömdes idag till två års fängelse för att ha förgripit sig mot sammanlagt sex pojkar. Mannen lärde känna pojkarna i sitt jobb som busschaufför.

Övergreppen pågick mellan januari 2009 och augusti förra året, och totalt handlar det alltså om sex unga pojkar som föll offer för den 35-årige pedofilen.
Mannen arbetade som buss- och taxichaufför och det var där han kom i kontakt med pojkarna.

Värst utsatt blev en 14-årig pojke. Under en bussresa blev 35-åringen bekant med honom och hans familj, och med tiden kom han pojken så nära att han bland annat hjälpte honom med läxorna.
Dock övergick det snart till något annat - bland annat ska mannen ha tagit pojkens penis i sin mun vid ett par tillfällen och förmått honom att tillfredställa honom med handen.

Tingsrätten dömer dock inte boråsaren till våldtäkt eftersom handlingarna inte skedde under tvång.
Rätten hänvisar till en tidigare dom i Högsta domstolen och konstaterar att det som inträffat inte är jämförbart med våldtäkt. Därför döms han i det fallet istället till sexuellt övergrepp mot barn.

35-åringen döms även för att ha filmat 14-åringen och en 17-årig pojke i olika sexuella sammanhang - i mannens dator hittades drygt 40 filmer och 1500 porrbilder på de båda pojkarna.

Mannen döms även för att ha förmått de två och fyra andra tonårspojkar att göra sexuella poseringar medan han fotograferade.

Boråsaren menar att det var bilder på skoj och att pojkarna ställt upp frivilligt. Barnen har dock uppfattat det som att de eventuellt skulle få betalt.

Den 35-årige Boråsaren döms nu till två års fängelse för sexuellt utnyttjande av barn, två fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och två fall av barnpornografibrott.
Han ska även betala skadestånd till barnen på totalt 193 000 kronor.