Cirkus Maximun i stan med elefanter

1:33 min

Cirkus Maximum är återigen i stan. Redan har cirkusen hunnit med Älvsered och Kinna och några andra orter. Ett ständigt diskussionsämne är djurhållningen och elefanternas närvaro i cirkusmanegen.

Återigen har cirkus Maximum elefanter med i sin föreställning. Cirkusen har de senaste veckorna turnerat på flera platser i Sjuhärad och har idag, långfredag och imorgon påskafton föreställning i Borås.

Ständigt möts cirkusen av kritik från djurrättsaktivister som tycker det är fel att ha med elefanter i cirkussammanhang.

Det pågår också en utredning som kan komma att göra att lagarna skärps och att elefanterna kan i förlängningen komma att försvinna från cirkusarna i Sverige.

Boråsaren Ingemar Rosberg som är aktiv i föreningen Djurens Rätt har länge engagerat sig i frågan. Nyheterna sammanförde honom och cirkus Maximums turnéledare Helena Schicht och elefantskötaren Anton Frank.

Anton Frank tillbakavisade med kraft Ingemar Rosenbergs påståenden om att man inte hade kunskap om elefanter.

--Jag har levt med cirkus och elefanter i hela mitt liv. Jag har fem generationers elefantkunskap bakom mig, sa Anton Frank som jobbar på Cirkus Maximum.

Ingemar Rosenberg menar att cirkuselefanter hyrs in under ett halvår till Sverige och man har ingen kunskap om vad som händer dem resten av året.

Även det tillbakavisade Helena Schicht och Anton Frank.