1 av 2
Populär kyckling. Torbjörn laddar tillsammans med familjen. Foto: Anna Rydholm.
2 av 2
Om nu någon undrat var påskägg kommer ifrån... Foto: Anna Rydholm.
BORÅS

Pippi på påsk

Kycklingen Torbjörn: "Paraden är underbart rolig"
1:17 min

På påskafton hölls återigen påskparad genom centrala Borås, och i täten gick självklart en livs levande påskkyckling. Tydligen gillar även kycklingar godis för när nyheterna kom på besök kämpade han som bäst med att komma i skinnet.

Årets påskkyckling i paraden heter Torbjörn Isaksson och är aktiv i Borås Hembygdsförening.

Eftermiddagens parad är hans debut som påskkyckling, och trots alla tvivel om storleken fick han till sist på sig både näbb och dun.

– Paraden går från Röda Kvarn hela vägen upp till torget där det står ett stort påskris. Sen dansar vi två danser med barnen, fågeldansen såklart, och "Så går vi runt ett påskeris".

Klassikern "Kycklingen Gullefjun" har Torbjörn däremot inte hunnit lära sig ännu, men han tycker helt klart att påsken är en högtid värd att fira.

– Det bästa med påsken är att man har långledigt, det är alltid gott att vara ledig och umgås med kompisar och vänner. Gå påskparad i Borås är fantastiskt roligt.

Anna Rydholm
anna.rydholm@se.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".