SVENLJUNGA

Jättetomater till KO

1:03 min

Mirakelfrön som ger jättetomater. För erfarne odlaren Helena Carlsson blev annonsen från City Look Scandinavia i Svenjunga väl magstark, och nu har hon anmält tomatfröna som en ren bluff.

Företaget City Look Scandinavia i Svenjunga anmäls nu till Konsumentverket. Orsaken är deras annons i tidningen Allers om nya mirakelfrön som ska ge jättetomater.

Odlaren Helena Carlsson såg annonsen och nappade, men nu är hon allt annat än nöjd med sina mirakelfrön.

– Hur kan man vara så fräck att man lurar kunder på det här viset. Det är ju rena lögnen i det här. Och sedan skulle de skicka med en odlingsanvisning och det gjorde de inte heller. Det är både slarv och bluff.

De nya mirakelfröna som Helena Carlsson hade beställt hem visade sig vara en tomatsort som hon redan odlat i flera år. Av egen erfarenhet vet hon att fröerna visst inte ger några jättetomater och dessutom går de att köpa billigt i handeln.

Enligt Helena Carlsson har företaget kallat annonsen för en marknadsföringsmiss, och de har nu betalat tillbaka summan som landade på 137 kronor. Men Helena känner sig lurad och arg och har därför gjort en anmälan till Konsumentverket.

– Ja jättearg, jag tycker det är så fräckt. Och den här bilden de har satt fram här med en dam som håller i tomat som ser ut som en stor melon, det finns ingen möjlighet att få fram det av de här fröna. Jag odlar ju i växthus och har aldrig fått fram så stora tomater trots att jag gjort allt rätt.

Nyheterna har sökt ansvariga på City Look Scandinavia i Svenljunga för en kommentar, men utan att lyckas.