HAJOM

Inbrott i vattenverket

1:28 min

De boende i Hajom i Mark uppmanas att inte använda det kommunala dricksvattnet efter ett inbrott i vattenverket under morgonen. Prover är tagna och resultaten väntas imorgon. Tills vidare kommer en vattentank placeras utanför skolan.

Det har varit inbrott i vattenverket i Hajom i morse och kommunen vet inte om vattnet har påverkats på något sätt.

– Strax före halv sju i morse fick vi ett ibrottslarm fårn Vattenverket i Hajom. Personal åkte dit och såg att någon brutit upp låset till kuren ovanför grundvattnet. Men man såg inga tecken på  vattnet skulle vara saboterat eller förstört, säger Gunnar Mellström som är VA-chef i Marks kommun.

Marks kommun har varit försdkonad mot inbrott och sabotage i vattensystemen. Men i Borås upptäcktes i mitten av december att någon brutit sig in i vattenreservoaren i Pickesjön. Då tog det tre timmar innan Borås energi och miljö informerade allmänheten om att vattnet kunde vara förorenat. Men i Mark var man idag snabba att gå ut och varna.

– Det är en rent säkerhetsåtgärd. Vi har ringt skolan och förskolan samt gått ut bland de boende i området. Sen har vi satt igång provtagningar på råvattnet och vattnet i reservoaren. Vi borde få ett besked om resultaten imorgon, säger Gunnar Mellström.

En vattentank kommer att sättas ut vid skolan.